Himalayan Yeti
Restauracja Himalayan Yeti, to miejsce w którym serwowane są oryginalne dania kuchni nepalskiej, indyjskiej i tajskiej.
Kartę uzupełniają dania znane z kuchni polskiej, przygotowane w orientalny sposób. Propozycje te swoim smakiem, zawsze zachwycają gości restauracji.
Załoga restauracji pochodzi z Nepalu. To ludzie pełni zaangażowania i pasji. Pragną dzielić się smakiem i kulturą swojego kraju.
Szef kuchni, Parshu, posiada dwudziestopięcioletnie doświadczenie. Pracował w wielu restauracjach na całym świecie. W Nepalu w Kathmandu, w Indiach w Delhi, w Katarze w Doha, w Chinach w Szanghaju i w Polsce w Warszawie. To on tworzy smak w naszej restauracji.
W Himalayan Yeti serwujemy również lunche, zestawy wegańskie i wegetariańskie, lejemy czeskie i indyjskie piwa.
Obsługujemy też duże rezerwacje.
Ofertę menu na imprezy okolicznościowe, z każdym przygotowujemy i omawiamy indywidualnie.
W ekipie Himalayan Yeti mamy również kucharza, który pracował 10 lat w tradycyjnej polskiej restauracji.
Daje to nam możliwość zorganizowania każdej imprezy: wigilię firmową, urodziny, „jajeczko”, przyjęcia weselne czy inne.
Obsługujemy też duże rezerwacje.
Ofertę menu na imprezy okolicznościowe, z każdym przygotowujemy i omawiamy indywidualnie.
W ekipie Himalayan Yeti mamy również kucharza, który pracował 10 lat w tradycyjnej polskiej restauracji.
Daje to nam możliwość zorganizowania każdej imprezy: wigilię firmową, urodziny, „jajeczko”, przyjęcia weselne czy inne.
Restauracja położona jest w centrum Warszawy, przy samej stacji Metra Politechnika, w budynku Super Delikatesy Polna.
Spędź czas z rodziną, przyjaciółmi, znajomymi, otulając się nutą orientu.
W naszej kuchni:
– Używamy przypraw takich jak: kolendra, chili, curry, kurkuma, kozieradka, pieprz seczuański, kardamon, czarny kardamon, czosnek, goździki, cynamon, imbir, gorczyca, tamarynd, mięta…
– Przygotowujemy desery: ras malai i tapioka.
– Sami robimy jogurt ze świeżego mleka, który potem zamienia się w wyjątkowe Mango Lassi.
– Ser Paneer również jest przygotowywany na miejscu przez naszych kucharzy ze świeżego mleka, dostarczanego do restauracji dwa razy w tygodniu.
ps. Czy wiesz, że:
– Najpopularniejszymi potrawami w Nepalu są pierożki Mo:mo i Daal Bath czyli zupa lub sos z soczewicy, podawany z ryżem i dowolnie: warzywami, mięsem, sałatką… Dania te oczywiście serwowane są u nas.
– Około 80% Nepalu leży na wysokości ponad 6000 m n.p.m.
– Nepal zamieszkuje aż 80 kast/grup etnicznych. Nepalczycy posługują się 123 różnymi językami.
– Nepal leży w środkowej części Himalajów.